Contemporary solutions for unique projects

Threadless

close

Threadless

The Threadless business model selects 20 new t-shirt designs as voted on by its online community for production each week. The design of their first brick and mortar store successfully translates this concept into built form. The lower level “retail” floor features 20 custom t-shirt displays that incorporate a computer monitor to profile winning designs and their artists. The upper level, whose footprint was actually reduced to form a more generous double high space, is dedicated to the “community” aspect of the model and is flexible to be used as either a gallery/event space or as a classroom for graphic design. The steel and acrylic divider wall between the second floor and the double high space features operable panels to control light and sound. The second floor also contains custom made stacking furniture that can be stored away or re-arranged depending on the space’s desired use. The double high space contains a new steel and concrete stair as well as the transaction desk and an inventory shelving system with a rolling ladder that is highly visible from the sidewalk.

Project Details

Design Date
2008
Project Area
1,400 sf
Contractor
Allways Remodeling w/ custom fabrication by Vertu
Photography by
Joel Huffman
Materials: Mild & hot rolled steel, polished concrete, bamboo, translucent acrylic